Nieuwe vleugels: Organisatie Vogelvrij Festival vernieuwd!

Na drie jaar waren we afgelopen zomer eindelijk weer Vogelvrij. Met een knallend weekend vol feestgeweld keerde het Vogelvrij Festival terug in Amstelhoek. Het grootste evenement van de regio vond plaats onder een uitgelaten sfeer. Voor medeoprichter Dave van Nieuwkerk een mooi moment om het stokje over te dragen. Naamgenoot en medeorganisator van de editie in 2022, Dave Akkermans, neemt zijn rol over. Hiermee is de organisatie toekomstbestending en klaar om Vogelvrij door te vliegen.

Hoewel de bezoekers er niks van gemerkt hebben is er de afgelopen jaren veel veranderd bij Vogelvrij. Dave van Nieuwkerk: ‘Na tien succesvolle edities op rij, en twee jaar opsluiting in ons vogelhokje, was ik erop gebrand de vogel weer terug te laten vliegen. 2022 was op veel vlakken een uitdagend jaar om een festival te organiseren, maar met de fantastische steun van onze Vogelvrijwilligers zijn we weer op onze pootjes geland. De editie van 2022 was een groot succes en de sfeer op het festival was fantastisch. Ondertussen werd de organisatie versterkt met Dave Akkermans, die een grote aanwinst bleek voor de stichting. Voor mij is dit het moment om het stokje door te geven. Ik heb Vogelvrij organiseren altijd fantastisch gevonden en verlaat ons vogelnestje op een hoogtepunt. De paar honderd uur per jaar die ik overhoud ga ik op een andere manier Vogelvrij besteden.

Via deze weg wil ik alle vogelvrijwilligers ontzettend bedanken voor hun jarenlange steun aan het Vogelvrij festival. Mijn hele sociale netwerk heeft zich al die jaren als bijna vanzelfsprekend ingezet voor het festival en ondertussen heb ik zo’n 200 nieuwe Vogelvrije vrienden leren kennen. Met hun samenwerken is voor altijd mijn Vogelvrije hoogtepunt. Volgend jaar kom ik terug om met hun een biertje te drinken, want Vogelvrij ben je niet voor even, Vogelvrij ben je voor het leven.’

Medeorganisator Dave Akkermans vult Dave aan: “In 2021 ben ik gevraagd om toe te treden tot het festivalbestuur. Als feestorganisator uit de regio en Vogelvrij-fan van het eerste uur, was deze beslissing snel gemaakt. In eerdere edities was ik al betrokken bij het hosten van de tweede stage, maar dit jaar heb ik als medeorganisator Vogelvrij en alle Vogelvrijwilligers echt leren kennen. Het was een fantastische ervaring en ik kan niet wachten om met alle Vogelvrijwilligers voort te bouwen op dit succes. Ik kijk terug op een succesvolle samenwerking met Dave.”

Tijdens de eerstvolgende vrijwilligersbijeenkomst zal Dave Akkermans de vrijwilligers meenemen in zijn vogelvrije plannen voor de toekomst. Dave van Nieuwkerk zal ook aanwezig zijn om al zijn vogelvrije vrienden te bedanken. Vele vogelvrijwilligers hebben al aangegeven dat zij weer betrokken willen zijn bij de organisatie van de volgende editie. De organisatie staat dus weer als een nest. Check de website www.vogelvrij-festival.nl en andere kanalen van Vogelvrij voor het laatste nieuws en informatie over ticketacties.